Aktiviteter

På denne side kan du læse mere om:

  • Vores aktivitetskalender


  • CirkusBladet og CirkusPosten


  • International Cirkusdag


  • Foredrag


  • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

  • Foredrag m. Aase Tribini


- Foredrag med Aase Tribini om hendes berømte far professor Tribini.


Dato: Søndag d. 3. marts 2024

Tidspunkt: Kl. 11.00

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

  • International Cirkusdag 2024


- International Cirkusdag med generalforsamling, foredrag, optræden i Fægtesalen samt gallaforestilling i Cirkus Baldoni.


Dato: Lørdag d. 30. april 2024

Sted: Avedørelejren/Cirkusmuseet i Hvidovre, Hovedporten 6, 2650 Hvidovre

  • Sommerudflugt


- Sommerudflugt med besøg på Cirkusmuseet i Rold, Viggo Salting og Helle Abildgaards galleri i Pandrup samt på Katja Schumanns Cirkusgård i Løkken.


Dato: 5. - 7. juli 2024

CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte vores kasserer Søren Kastoft, der er medlem af redaktionen.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


I 2023-udgaven af Cirkusbladet kan du bl.a. læse om Cirkusmuseets nye udstilling Vi lever ikke af det, vi lever med det. Der er også en artikel om Per Tofte Nielsen (Tøffe), der har kastet sig ud i klovnegerningen hos Cirkus Baldoni, ligesom du kan få historien om et ganske særligt artistpar ”2 Luminos”, der med deres selvlysende nummer imponerede publikum i midten af sidste århundrede. Mikkel Knudsen har interviewet modtageren af sidste års Indsatspris Anders Kronborg, og Søren Kastoft har besøgt vinderen af Den Danske Cirkuspris Katja Schumann på hendes cirkusgård i Løkken.


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2024!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.


De seneste år har vi haft besøg af Katja Enoch fra Cirkus Dannebrog, Marianne Deleuran fra Cirkus Mascot, Mikkel Knudsen fra Cirkusmusset, tidligere Pjerrot Hasse Hjort, René Baldoni fra Cirkus Baldoni, Benny Berdino fra Cirkus Arena, sanger Allan Mortensen, Johnny Møller, tidligere Pjerrot Kurt Flemming, bugtaler Preben Palsgård, forfatter Joan Dansberg, tryllekunstner Henning Nielsen, ægteparret Margit Volder og Larbi samt artisten Phillip Schumann. 


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt. Vi har også besøgt Pegani i Horsens, og Søren Østergaard har vist os rundt i Zirkus Nemo og fortalt om sit cirkus.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.