Aktiviteter

På denne side kan du læse mere om:

 • Vores aktivitetskalender


 • CirkusBladet og CirkusPosten


 • International Cirkusdag


 • Foredrag


 • Udflugter

AKTIVITETSKALENDER

Kommende aktiviteter

 • International Cirkusdag 2022


- Vi fejrer årets cirkusdag den 30. april og holder samme dag generalforsamling. Stedet er som tidligere år Cirkusmuseet i Hvidovre.


Dagen byder på foredrag af René Mønster Baldoni om, hvordan en kommunalt uddannet kontorassistent blev tryllekunstner, forretningsfører hos Cirkus Arena, siden direktør for sit eget cirkus og coach inden for personlig udvikling. Kl. 13 optræder Suzanne Berdino i Fægtesalen med hunde, ænder og papegøjen Gøje. Kl. 14:10 er der gallaforestilling i Cirkus Baldoni.


Nærmere info kommer senere.


Dato: Lørdag d. 30. april 2022

Sted: Cirkusmuseet i Hvidovre


 • Sommerudflugt m. besøg i Nemo


Vores sommerudflugt bliver i juni måned. Den går til Aarhus og Horsens.


SØNDAG D. 26. JUNI: Zirkus Nemo og Restaurant Flammen

Søndag den 26. juni kl. 13:15 mødes vi på Tangkrogen i Aarhus, hvor Søren Østergaard kl. 13:30 vil vise rundt i Zirkus Nemo og fortælle lidt. Det er rart at vide, hvor mange der kommer, så vi beder om forhåndstilmelding senest 15. juni til formand@danskecirkusvenner.dk Eller ring på telefon 50 52 96 61.


Kl. 15 skal vi se forestillingen i Zirkus Nemo. Deltagerne skal selv sørge for billet. Da der ofte er
udsolgt til Nemos forestillinger anbefaler vi, at du på forhånd bestiller billet. Klik her
for at bestille billet. Rabatten på de 20 % til medlemmer af Danske Cirkusvenner kan du desværre af tekniske årsager ikke få ved bestilling over nettet, men kun ved køb ved cirkuskassen. Zirkus Nemo er i Aarhus fra 2. juli, og der er som nævnt meget ofte udsolgt til deres forestillinger. Du kan derfor ikke satse på, at du kan vente med at købe billet til lige før forestillingen. Cirkuskassen er åben onsdag-fredag kl. 17-19.30, lørdag kl. 15.00-17.00 og søndag kl. 13.00 – 15.00.


Klokken 19 er der middag på Restaurant Flammen. Middagen er for egen regning, men alle vores medlemmer er velkomne. Af hensyn til bordreservation er forhåndstilmelding nødvendig. Send senest 15. maj mail til formand@danskecirkusvenner.dk hvis du vil med til middagen. Eller ring på telefon 50 52 96 61.


MANDAG D. 27. JUNI: Plakatmuseet, Tivoli Friheden og Braseri Belli

Mandag 27. juni kl. 10 besøger vi Plakatmuseet i Den Gamle By. Kl. 14:30 mødes vi ved Tivoli Frihedens indgang, for at besøge Kim Kenneth, der optræder som Pjerrot. Kommer du allerede kl. 13:30 er det muligt også at se et trylleshow med Kim i Pjerrots have.


Om aftenen kl. 19 er der middag på Braseri Belli i Aarhus. Det er startet og drevet af familien Belli, som har rødder tilbage i det gamle cirkus. Store spejle pryder væggene sammen med plakater og ting fra Cirkus Belli tiden. Vi får også mulighed for at møde brasseriets ejer Trine Belli, som har en fortid som luftakrobat i Cirkus Krone, inden hun uddannede sig som kok. Middagen er for egen regning, men alle vores medlemmer er velkomne. Af hensyn til bordreservation er forhåndstilmelding nødvendig. Send senest den 15. maj mail til formand@danskecirkusvenner.dk hvis du vil med til middagen. Eller ring på telefon

50 52 96 61.


TIRSDAG D. 28. JUNI: Diverse museer og Steen Pegani i Horsens

Tirsdag 28. juni kl. 10 er der mulighed for at besøge Kunstmuseet Aros eller et at byens andre museer. Om eftermiddagen kl. 14 besøger vi Steen Pegani i Horsens. Han viser rundt i sin tryllebutik og fortæller lidt om sit liv. Det er rart at vide, hvor mange der kommer, så vi beder om forhåndstilmelding senest 15. juni til formand@danskecirkusvenner.dk. Eller ring på telefon
50 52 96 61.


CIRKUSBLADET & CIRKUSPOSTEN

Sammen med Cirkusmuseet udgiver Danske Cirkusvenner årsskriftet Cirkusbladet.

Bladet sendes til alle foreningens medlemmer.

Har du ideer eller lyst til at deltage med bidrag til bladet, er du velkommen til at kontakte bestyrelsesmedlem Lise Kokholm, der står for bladet.

I 2012 var det muligt at lave bladet i A4 størrelse, samt farver på alle sider og sådan vil det fremtidig også leveres.


Et antal gange om året udsender foreningen tillige det elektroniske nyhedsbrev CirkusPosten.

Send en e-mail med ”ja tak til CirkusPosten” til ole@danskecirkusvenner.dk hvis du er medlem af foreningen og ønsker at modtage nyhedsbrevet.

cirkusblad2019

NYESTE CIRKUSBLAD


2022-udgaven af Cirkusbladet indeholder bl.a.:

 • Interview med illusionisten Kim Kenneth
   

 • Artikler om klovnen Lavater Lee og den 104-årige tidligere artist Nancy Iris Edith Hansen


 • Portrætsamtale med den 9-årige Emily Kaselowsky Enoch


 • ....og meget mere.


Næste udgave af CirkusBladet udsendes i marts 2023!

INTERNATIONAL CIRKUSDAG

International Cirkusdag (World Circus Day) er blevet en årlig begivenhed, som Danske Cirkusvenner fejrer i samarbejde med Cirkusmuseet.


Den falder altid 3. lørdag i april og Danske Cirkusvenner holder samme dag vores årlige generalforsamling.


Vi starter dagen ud med generalforsamlingen, derefter er der foredrag med en artist el. lign. Så bliver der en forestilling i Fægtesalen og om eftermiddagen er der forestilling i Cirkus Baldoni som ligger på Alarmpladsen bag Cirkusmuseet, som har åben hele dagen.

FOREDRAG

Danske Cirkusvenner afholder løbende foredrag ude på Cirkusmuseet i Hvidovre i samarbejde med museet og i samarbejde med Cirkus Flik Flak i deres lokaler i Odense. Det første foredrag var med Nelly Jane Benneweis.

Efterfølgende har vi haft fornøjelsen af bl.a. Erik Clausen, Agnete Louise Enoch fra Cirkus Dannebrog, skuespiller og klovn Arne Bjørk, Bakkens Pjerrot Kurt Flemming, cirkusdirektør Martin Arli fra Cirkus Arli, Kurt Wagner der var tidligere skolelærer i Cirkus Arena, kunstmaler Viggo Salting, Jimmy Enoch fra nu Flying Superkids og opvokset i Cirkus Dannebrog, den svenske fotograf Roy Himsel, Suzanne Berdino - 3. generation fra Cirkus Arena, forfatter Aase Thomassen der har skrevet bogen om den dansk fødte trapezkunstner La Norma, bugtaleren Preben Palsgård, international danskfødte klovn Bonbon og tryllekunstneren Michael Frederiksen.


Derudover afholder vi foredrag ved den årlige Internationale Cirkusdag.

UDFLUGTER

Vi er i Danske Cirkusvenner begyndt at afholde nogle udflugter sammen med medlemmerne.

Har I nogle forslag til hvor vi kunne tage hen så kontakt gerne bestyrelsen.


Vi har bl.a. været i Arena Cirkusland, hvor vi fik speciel rundvisning af Suzanne Berdino.

Derudover har vi været i Cirkusbygningen i København og set Wallmans show, med rundvisning af Benny Schumann og på Fyn og set Cirkus Krone sammen med Schumann hesteshow.


Vi har tillige besøgt Cirkusmuseet i Rold og Katja Schumanns cirkusgård i Løkken, hvor vi også blev vist rundt.


Og i kraft af vores forening mødes vi også tilfældig rundt omkring i landet til diverse Cirkusforestillinger og får en lille hyggelig snak om Cirkusverden.

CIRKUSREJSER

I samarbejde med Brian Behrendt arrangeres rejser til diverse cirkus i udland. Turene går bl.a. til de storer Cirkusfestivaler i Monaco og Budapest og de store Tyske Cirkus i Flensborg og Berlin.


Brianos Cirkusrejser er ikke et rejsebureau eller en rejsearrangør. Og de rejser, som der arrangeres, er ikke det, som i lovgivningens forstand hedder pakkerejser.


Briano er det navn Brian bruger, da han arbejdet som staldmester for Benny Schumann. Flere af gruppens medlemmer har tilknytning til foreningen DANSKE CIRKUSVENNER. Du behøver dog ikke at være medlem af denne forening for at deltage.


Den første tur - en bustur til Cirkus Barum i Flensborg - fandt sted i efteråret 2004. Siden har der været en lang række succesfulde ture til tyske cirkus. Der har også været arrangeret samkørsel til flere cirkus.


I januar 2006 besøgte 15 medlemmer af gruppen Cirkusfestivalen i Monte Carlo. Turen blev gentaget i januar 2007, januar 2008 og januar 2009, sidstnævnte gang med ikke mindre end 38 deltagere, heraf flere med tilknytning til cirkusverdenen. Siden da har der været en gruppe cirkusvenner med til Monte Carlo.

Rejserne er nu udvidet så det også gælder Cirkusfestivalen i Budapest som afholdes hver andet år.


Vil du hører mere om disse ture skriv til

Brian e-mail er: brianbehrendt@ymail.com

Derudover kan Brian træffes efter kl. 18.00 på 22 59 50 46